Scheidingswanden

Akoestische scheidingswanden maken van jouw kantoor een rustige en gefocuste werkomgeving. Want waar mensen werken, wordt geluid gemaakt. Zeker in drukke kantoortuinen kunnen andermans gesprekken al snel hinderlijk zijn. Met scheidingswanden worden storende geluiden geminimaliseerd, waardoor je je beter kunt concentreren. Het bevordert de productiviteit en het welzijn van je medewerkers door meer visuele rust en vermindering van omgevingsgeluid. Bekijk ons assortiment scheidingswanden en kies de beste oplossing voor jouw kantoor!

Soorten scheidingswanden bij BNR Kantoor

Bij BNR Kantoor verkopen we verschillende soorten scheidingswanden met de beste akoestische absorptie voor akoestiek en sfeer. Je hebt keuze uit verschillende modellen, kleuren, materialen en formaten. Zo past de scheidingswand perfect in jouw kantoor. Ze zijn volledig afgewerkt en worden zelfs op maat naar jouw wensen uitgevoerd. Voor welke scheidingswand je ook kiest, je weet altijd zeker dat je rustig kunt werken. Lees hieronder meer over de verschillende modellen scheidingswanden in ons assortiment:

Scheidingswand aan of tussen bureaus

We hebben verschillende scheidingswanden die je aan het bureau klemt of tussen de verschillende bureaus plaatst. Je klemt de kaders eenvoudig aan het bureau vast. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zo kun je ze zowel in de lengte of breedte van het bureau bevestigen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor de ECO-screens. Deze zijn gemaakt van gerecyclede PET flessen. 

Freestanding scheidingswand

Freestanding scheidingswanden staan op de grond. Bij BNR Kantoor verkopen we de freestanding scheidingswanden van de Engelse specialist Icon. Deze scheidingswanden zijn even praktisch als mooi. Het is een rondom gestoffeerde afscheiding die je optioneel kunt laten uitvoeren in akoestische variant. Je hebt keuze uit verschillende stoffen en afwerkingen. Ga je voor de stiksels van model Stitch? Dan wordt de wand een heuse eye-catcher! Maatwerk oplossingen en overige stof-mogelijkheden zijn beschikbaar op aanvraag.

Goalpost scheidingswand 

Ook de goalpost scheidingswand staat op de grond. Deze scheidingswand is specifiek bedoeld om aan een bureau te plaatsen. De goalpost scheidingswand is in hoogte te verstellen waardoor deze naar ieders wens kan worden gebruikt. En met de vele stoffen en kleuren past deze scheidingswand altijd in het interieur van jouw kantoor. 

Scheidingswand met verschillende opstellingen (L, U, T, H, X)

Tenslotte zijn er nog verschillende opstellingen mogelijk: de L-, T-, U-, H- en X-opstelling. De verschillen:

  • L-opstelling: met deze opstelling ben je aan één zijkant afgeschermd;
  • U-opstelling: met deze opstelling ben je aan twee zijkanten afgeschermd;
  • T-opstelling: met deze opstelling creëer je voor twee werkplekken tegelijk rust waarbij de werkplekken aan één zijkant is afgeschermd;
  • H-opstelling: met deze opstelling creëer je voor twee werkplekken tegelijk rust waarbij de werkplekken aan twee zijkanten zijn afgeschermd;
  • X-opstelling: met deze opstelling creëer je voor vier werkplekken tegelijk rust aan één zijkant.

Welke scheidingswand past het beste bij jouw kantoor?

Bij BNR Kantoor hebben we verschillende akoestische scheidingswanden in ons assortiment. Sommige plaats je aan het bureau, andere staan op de grond. Er is een duurzaam geproduceerd ECO-screen en er zijn verschillende opstellingen mogelijk. Welke scheidingswand het beste bij jouw kantoor past, hangt af van je interieurwensen, maar ook de hoeveelheid privacy en de geluidsdemping die de scheidingswand moet bieden. 

Andere ruimteverdelers en akoestische oplossingen

Wil je wel meer privacy en rust creëren op jouw kantoor, maar heb je het idee dat een scheidingswand niet de juiste oplossing is? Er zijn nog meer mogelijkheden om meer rust en stilte te creëren op kantoor. Bijvoorbeeld met systeemwanden, belcellen, roomdividers en modulaire akoestische wanden. Hiermee creëer je hogere en grotere wanden of zelfs afgesloten ruimtes. Je kunt ruimtes daardoor nog beter onderverdelen. 

Persoonlijk advies voor de beste scheidingswanden op jouw kantoor

Bij BNR Kantoor staan we voor een persoonlijke benadering. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij het kiezen van de juiste scheidingswand voor op kantoor. We luisteren naar je wensen en behoeften en helpen je bij het vinden van de geluidsoplossing die bij jou past. Neem contact op met onze klantenservice of kom gerust eens kijken in onze showroom in Rotterdam!

Veel gestelde vragen

 

Wat is een scheidingswand?

Met een scheidingswand creëer je privacy op de werkplek. Een scheidingswand biedt niet alleen privacy, de akoestische vulling in de wand neemt zelfs geluidsgolven op. Dit zorgt voor demping van omgevingsgeluid. Je plaatst de scheidingswanden tussen bureaus, óp bureaus en los in de kantoorruimte.

Wat zijn de voordelen van een akoestische scheidingswand?

Scheidingswanden zijn een goede oplossing voor een grote, open kantoorruimte. Je creëert privacy en rustige werkplekken voor je medewerkers. Ze dempen niet alleen geluid, maar zorgen er ook voor dat je minder afgeleid wordt door blikken en bewegingen om je heen. 

Vermindert een scheidingswand lawaai op kantoor?

Volgens de Arbowet is een dagelijkse blootstelling harder dan 80 decibel niet toegestaan zonder gehoorbescherming beschikbaar te stellen. Als iemand met een normale stem praat, gaat het al om 55 decibel. Een scheidingswand heeft een geluiddempend effect waardoor de hoeveelheid geluid wordt verminderd.