Ergonomische bureaustoelen

Op kantoor breng je veel tijd door achter je bureau. Dan kan je maar beter lekker zitten. Of nog beter: ergonomisch verantwoord zitten. Veel mensen met een zittend beroep hebben last van rug- en nekklachten. Een goede bureaustoel heeft veel invloed op je werkhouding en kan veel van deze klachten voorkomen. Investeer daarom in ergonomische bureaustoelen voor een comfortabele en gezonde werkplek. Je vindt een grote selectie aan ergonomische stoelen bij BNR Kantoor!

Ergonomische bureaustoelen bij BNR Kantoor

Bij BNR Kantoor vind je een ruim assortiment aan mooie ergonomische bureaustoelen. Standaard met verstelbare zitting, lendensteun en armsteunen, optioneel ook met hoofdsteun. Alle bureaustoelen voldoen aan de arbo eisen en een groot deel van de stoelen voldoen aan de (N)EN 1335 of NPR 1813 normering. Je kunt de ergonomische bureaustoelen makkelijk naar eigen wens instellen. Daardoor zijn ze geschikt als stoel voor een individuele werkplek, maar ook voor flexplekken. De comfortabele bureaustoelen bieden altijd perfecte ondersteuning aan het lichaam waardoor rugpijn, nekpijn en schouderklachten worden voorkomen. 

Ergonomische bureaustoelen van mesh en foam

De meeste van onze bureaustoelen hebben een mesh bekleding. Mesh is een soort net, gemaakt van nylon en katoen. Dit houdt in dat het geen dicht materiaal is en geen vulling heeft. Hierdoor heeft de stoel een optimale luchtdoorstroming. Dat is prettig, want zo krijg je geen warme rugleuning en zitting. Uiteraard vind je ook stoelen met een rugleuning en zitting van foam in ons assortiment, mocht dat je voorkeur hebben. Foam zorgt voor een fijne steun in de rug en creëert een comfortabel zitvlak. 

Ergonomische bureaustoel met hoofdsteun

Voor optimale ondersteuning van je nek kies je voor een ergonomische bureaustoel met een hoofdsteun. Je hoofd rust op de hoofdsteun waardoor je de spieren in je nek en rug niet overmatig belast. Een ergonomische bureaustoel met hoofdsteun zorgt er namelijk voor dat het veel aangenamer is om tegen de rugleuning aan te zitten. Hierdoor is het makkelijker om tegelijkertijd ontspannen en rechtop te blijven zitten. 

NPR ergonomische bureaustoel

De gemiddelde Nederlander is relatief groot en lang. Daarom is de NPR 1813 in het leven geroepen. De stoelen zijn speciaal voor Nederlanders ontworpen: ze zijn zo verstelbaar dat ze geschikt zijn voor 95% van de Nederlanders. Zo heeft de hoogteverstelling van de zitting een groter bereik en is de hoogte van de rugleuning ook ruimer. 

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn voorzien van verstelbare functies zoals de hoogte van de rugleuning, zitdiepte en de hoogte van de armleuningen. Je kunt de bureaustoel ergonomisch aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Verstelbare armleggers zorgen voor ontspanning van schouder tot hand. En de speciaal gevormde rugleuning ondersteunt zowel de onderrug als de bovenrug optimaal. Al deze gemakken zorgen ervoor dat je energiek, gezond en productief blijft op je werk. Daarnaast zijn ergonomische bureaustoelen effectief in te zetten tegen klachten: door de hoge mate van verstelbaarheid ondersteunt het de armen, rug en benen optimaal. 

Het belang van ergonomische bureaustoelen

Ergonomisch werken is belangrijk. Een verkeerde stoel zorgt ervoor dat je verkeerd zit. En aangezien we heel wat uren zittend doorbrengen op kantoor, zorgt een verkeerde houding op de lange termijn voor pijnlijke schouder-, nek- of rugklachten. Een ergonomische stoel voorziet je van alle gemakken, zodat je comfortabel en klachtenvrij je werkdag doorkomt. Ergonomische bureaustoelen zijn speciaal ontworpen om je lichaam optimaal te ondersteunen. Drukpunten worden op de juiste manier verdeeld en een natuurlijke zithouding wordt bevorderd. Hierdoor vermindert de belasting op je lichaam aanzienlijk. 

Persoonlijk advies voor de beste ergonomische bureaustoelen voor jouw kantoor

Wil je een ergonomische bureaustoel kopen? Of een stoel fijn zit, is natuurlijk erg persoonlijk. Daarom geven we graag persoonlijk advies over de beste ergonomische bureaustoelen voor jou of jouw kantoor. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij het kiezen van de juiste ergonomische bureaustoel. We luisteren naar je wensen en behoeften en helpen je bij het vinden van de beste ergonomische bureaustoel. Neem contact op met onze klantenservice of kom gerust eens proefzitten in onze showroom in Rotterdam!

Veel gestelde vragen

 

Wat is een goede ergonomische bureaustoel?

Dat is voor iedereen verschillend en hangt onder andere af van je lengte, gewicht en het werk dat je doet. Let bij het kopen van een ergonomische bureaustoel vooral op of de zitting niet te diep is en of het bereik van de hoogteverstelling voldoende is voor je lengte. Ook is het belangrijk dat de stoel een ergonomische rugsteun heeft, bij voorkeur een verstelbare. 

Hoe stel je een ergonomische bureaustoel goed af?

Een ergonomische bureaustoel stel je in 8 stappen goed af:

  1. Zorg ervoor dat je stoel op een hoogte staat waarbij je voeten plat op de vloer staan.
  2. Ga goed achterin op de stoelzitting zitten.
  3. Zorg dat je knieën in een hoek van 90 graden staan. 
  4. Hou een vuistdikte speling tussen je zitting en je knieën. Gebruik de schuifzitting om die positie te bereiken. 
  5. Creëer een zithoek tussen de 90 en 110 graden tussen je benen en je torso. 
  6. Stel de lumbaalsteun (in je onderrug) zo in dat het de S-vorm in je ruggenwervel goed ondersteunt. 
  7. Breng de armleggers op de juiste hoogte: laat je schouders ontspannen hangen en houd je onderarmen horizontaal. Zet nu je armleggers lichtjes tegen de onderarmen aan.
  8. Deze laatste stap is niet zozeer een instelling van de bureaustoel, maar van je bureau. Zet je bureaublad gelijk of net iets onder de hoogte van je armleggers. Een verstelbaar bureau is daarom erg belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een zit-sta bureau