EN 1335 bureaustoelen

Wat is de NEN-EN 1335?

Een goede bureaustoel is cruciaal voor je gezondheid en productiviteit. NEN-EN 1335 bureaustoelen zijn zo ontworpen dat je aan hoge ergonomische eisen voldoen zodat ze jouw optimale comfort kunnen bieden. De normen zijn ontwikkeld om voor een breed scala aan gebruikers een geschikte bureaustoel te bieden die zowel lekker zit als ergonomisch de beste optie is. De NEN-EN 1335 voldoet aan de eisen voor de afmetingen en bepalingen, veiligheidseisen en testmethoden, en sterkte en duurzaamheid.  

Waaraan moet een EN 1335 bureaustoel voldoen?

Een EN 1335 moet aan verschillende eisen voldoen. Een belangrijke eis is bijvoorbeeld dat de bureaustoelen op meerdere manier vestelbaar zijn. Zo moet je de rugleuning kunnen aanpassen en moet de zithoek van de zitting verstelbaar zijn. Op deze manier kan je de stoel aanpassen naar je eigen lichaamstype. Ook moet de EN 1335 bureaustoel bepaalde afmetingen hebben zodat de ergonomische houding kan worden gegarandeerd. De specifieke afmetingen gelden bijvoorbeeld voor de zitting, rugleuning en armleggers. Een laatste belangrijke eis wordt gesteld aan de veiligheid en stabiliteit van de bureaustoel. De stoel moet namelijk niet zomaar kunnen kantelen en moet daarom door stabiliteitstesten heen kunnen komen. 

Soorten EN 1335 bureaustoelen bij BNR Kantoor

Door BNR Kantoor worden er verschillende EN 1335 bureaustoelen aangeboden. Het aanbod varieert van eenvoudige modellen tot uitgebreide modellen die voorzien zijn van uitgebreide functies. Een voorbeeld van een populair model is bijvoorbeeld de basis EN 1335 bureaustoel die de meest essentiële aanpassingsmogelijkheden biedt voor haar gebruiker. De geavanceerde EN 1335 bureaustoel daarentegen biedt extra functies als synchroonmechanisme, geavanceerde armleuning aanpassingen en verstelbare lendensteunen. Een voorbeeld van een EN 1335 bureaustoel is bijvoorbeeld de Custom 24H.

Verschillende materialen rugleuning

De EN 1335 bureaustoelen zijn verkrijgbaar in diverse rugleuning materialen die elk hun eigen voordelen hebben. Zo heb je gestoffeerde rugleuningen die een klassieke uitstraling hebben en ook comfortabel zitten. Daarnaast bestaan er rugleuningen van mesh materiaal, die ten opzichte van de gestoffeerde variant betere luchtcirculatie biedt. Zeker op warme locaties kan dit een uitkomst zijn. Tot slot heb je ook nog kunststof rugleuningen die gemakkelijk schoon te maken zijn en ook een moderne uitstraling hebben. 

Verschillende materialen voet

Ook de voet van een bureaustoel kan variëren in materiaal, waarbij het verschil hem zit in de duurzaamheid en de uitstraling van de voet. Er bestaan aluminium voeten die licht en sterk zijn: dit zorgt voor een stijlvolle en moderne look. Maar ook kunststof is een optie, wat kosteneffectief is en zo een goede balans is tussen duurzaamheid en een goede prijs.

Opvallend model bureaustoel: met extra hoofdsteun

Een opvallend model in onze collectie is de EN 1335 bureaustoel met een extra hoofdsteun. Deze biedt zowel ondersteuning voor de nek als de bovenrug, wat zeer comfortabel is tijdens lange werkuren. Doordat de hoofdsteun kan worden aangepast aan verschillende gebruikers kan deze optimaal comfort bieden. 

EN 1335 bureaustoelen bij BNR Kantoor: altijd met uitstekende garantie!

Bij BNR Kantoor bieden wij altijd producten aan die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, met goede prijzen. Tevens bieden wij uitgebreide garanties op al onze producten zodat je zeker bent van een betrouwbare aankoop. Mocht er iets mis zijn met jouw aangekochte product, dan staan wij voor je klaar om je te helpen.

Optimaal advies voor voldoen aan EN 1335 keurmerk

Omdat het belangrijk is dat je ergonomisch kan werken, zal je de juiste keuze moeten maken in een bureaustoel. Bij BNR Kantoor adviseren wij je graag bij deze keuze. Onze experts kunnen je goed adviseren zodat je de juiste stoel kiest die aan de EN 1335 normen voldoet. Dit doen wij door de stoel af te stellen op jouw lichaam zodat je zeker weet dat de stoel bij je past en je een gezonde zithouding kan aannemen. Door vrijblijvend contact met ons op te nemen helpen wij je graag verder. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen NEN-EN1335 en NPR-1813?

De NPR-1813 Nederlandse praktijkrichtlijnen zijn strenger dan de eisen die worden gesteld door de NEN-EN1335, de Europese richtlijnen. De NPR bureaustoelen zijn zo ontwikkeld dat ze diverse lichaamsmaten kunnen ondersteunen. Om deze reden zijn de NPR stoelen vaak uitgebreider en veelzijdiger in hun verstelbaarheid. 

Waarom zijn bureaustoelen met de EN 1335 norm voor sommige Nederlanders minder geschikt dan die met de NPR-1813 norm?

De normen vanuit Europa zijn afgesteld op de gemiddelde European terwijl de NPR-1813 is afgesteld is voor Nederlanders. Nederlanders zijn bijvoorbeeld gemiddeld langer dan de rest van Europa waardoor deze type bureaustoelen vaak beter aansluiten bij de Nederlandse maten. Door de uitgebreide verstelopties passen NPR-1813 ook voor bijna iedereen, ongeacht lengte of postuur.

Wanneer is het beter om voor mesh als materiaal voor de rugleuning te kiezen?

Mesh rugleuningen zijn vooral aan te raden voor warme kantooromgevingen omdat de mesh zorgt voor betere ventilatie en luchtcirculatie. Dit zorgt voor mindere transpiratie tijdens lange kantooruren en daardoor is een mesh rugleuning dus prettigere in warme omstandigheden.

Wat is de meest luxe en comfortabele EN 1335 bureaustoel in het assortiment van BNR Kantoor?

De meest luxe en comfortabele stoel die BNR Kantoor aanbiedt van EN 1335 model is de Se7en LX282. Deze stoel is uitgerust met verschillende verstelmogelijkheden en is gemaakt van hoogwaardig materiaal voor maximaal comfort.

Ik weet niet welke bureaustoel ik moet kiezen. Kunnen jullie mij helpen?

Bij BNR Kantoor helpen wij je graag met het uitzoeken van de perfecte ergonomische bureaustoel. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, zodat wij je persoonlijk kunnen adviseren.